Instagram

© 2016 Your Business Name!

Blog

walk-in garderobe, garderobeskap

Planlegg din walk-in garderobe

 

walk-in garderobe

Walk-in closet, eller garderoberom, står høyt på ønskelisten hos mange av oss. Vi drømmer om en stor og romslig garderobe med god nok plass til alt fra slips, smykker og sko, til sesongens klær. Hos Garderobe-Mannen opplever de en økende etterspørsel etter walk-in closet, og salgsleder Annette Bråthen tror walk-in er blitt så populært nettopp fordi det gir en følelse av eksklusivitet.

– Med et walk-in får du full oversikt, plass til masse, pluss at garderobeløsningen er en wow-faktor i seg selv, sier Bråthen.

 

Kartlegg ditt eget behov

Men ikke alle har mulighet for å dedikere et helt rom til klær. Heldigvis finnes det gode løsninger som lar seg tilpasse de fleste hjem – og rom. Stikkord er nøye planlegging og smart innredning.

– Man trenger ikke et kjempestort rom for å få plass til walk-in. Det viktigste du kan gjøre, er å tenke gjennom hva som er ditt behov, sier Bråthen, og fortsetter:

– Hvor mye skal legges i garderoben? Foretrekker du kurver, skuffer eller hyller? Hvor mye skal henges opp? Har du behov for skooppbevaring eller kan skoene settes på hyllen på toppen av skapet? Planlegg garderoben som du ville planlagt et kjøkken, da er det lettere å få hjelp til å finne den perfekte løsningen.

 

Walk-in garderobe | Ulike løsninger for kvinner og menn

Menn har gjerne andre oppbevaringsbehov enn kvinner, og motsatt. Du bør derfor ta dette med i betraktningen når du skal velge garderobeinnredning.

– Kvinner trenger ofte langt heng til kjoler, mens menn som oftest klarer seg med dobbeltheng. Her er det selvsagt store forskjeller, men ofte så ser vi at kvinner har behov for større plass enn menn, sier Bråthen.

Menn vil nok også sette pris på uttrekkbar slips- og belteholder, med plass til mansjettknapper på toppen. Den samme løsningen kan brukes til skjerf og smykker. Med uttrekkbar buksehenger slipper du unødige brettekanter. Kvinner trenger også gjerne mer plass til sko.

– På toppen av garderoben kan det være smart å ha en hylle til oppbevaring av klær, som ikke brukes så ofte. Hyllen kan også brukes til skoesker, eller rett og slett en utstilling av de fineste skoene og veskene, tipser Bråthen.


Slik tar du riktige mål

For best mulig resultat, er det viktig med nøyaktige mål av rommet garderoben skal stå i. Vær obs på at det kan forekomme skjevheter i gulv og tak, så mål gjerne flere steder. Bredden måles fra vegg til vegg, og måles både nede, på midten og oppe på veggen. Avstanden fra gulv til tak måles både fra venstre, midten og høyre side.

– Det er normalt at målene avviker litt fra hverandre, men garderoben vil kunne justeres ved montering. Husk også å ta hensyn til dører, vinduskarmer, stikkontakter og lister, sier Bråthen.

Les mer om våre walk-in løsninger her

 

 LAST NED MÅLESKJEMA:

Hvordan ta riktige mål.pdf 331,95 kB

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre